Domnilor conducatori de la Consiliul Judetean si Compania Regionala de Apa Bacau,

Iata ca ce am scris eu in urma cu câteva luni s-a adeverit. Din nou s-a oprit apa, pe neanuntate, de data asta, cu mentiunea ca a durat vreo 3 zile. Din nou, pe Valea Uzului, din nou, ba ca e Caraboaia, ba ca e pe Uz (asa numesc cei de la CRAB Valea Uzului), ba ca e la Margineni.

Ma rog, de fiecare data este in alta parte defectiunea. Eu va intreb domnilor de la cele doua institutii, fara dragoste si prietenie: chiar nu se face nimeni vinovat din tot aparatul de ingineri, tehnicieni, maistri etc. de repetarea cu obstinatie a defectiunii?

Nu cred ca este vinovata Divinitatea sau natura, mai ales ca nici nu avem parte de ploi, ca in Ardeal, care sa justifice alunecari de teren sau alt gen de calamitate naturala. Si atunci repet intrebarea: chiar nu are nimeni nicio vina? Sau nu acceptati ca cei vinovati sa plece, caci prea mare e incompetenta in materie de conducte de apa.
E probabil ca cei care se ocupa de „legarea” sau „dezlegarea” apelor sa locuiasca in afara municipiului si sa nu-i deranjeze tot ce se li se intâmpla celor din municipiu.

Am mai aflat ca cel mai bine este sa locuiesti la parter si neaparat in partea de jos a orasului (adica la vale) ca sa ai apa atunci când specialistii descopera o avarie!

Stimati specialisti, ar fi mai bine sa plecati, sa ne lasati in plata Domnului, ca si cu dumneavoastra, si fara dumneavoastra tot atâta apa vom avea! CRAB-ul a majorat tarifele la apa; pentru ce? Ca sa ne lase din trei in trei luni fara apa? Domnilor sefi, aduceti specialisti adevarati din Magreb, din tarile din zona Golfului, din Orientul apropiat, unde au apa permanent, chiar daca nu au rezerve naturale pe care le are marea parte a României. Daca vezi ca nu te pricepi la ceva anume, pentru care esti platit, te dai la o parte si lasi locul celor competenti, nu?

Daca nu ma inseala memoria, in urma cu 3 luni, Bacaul a mai ramas fara apa. Sa ne pregatim pentru august – septembrie la o noua avarie? Cine ii despagubeste pe bacauanii care au cumparat zeci de litri de apa pentru a o arunca la WC? Cine plateste apa neagra care curge cam 12 ore, când vine? Ni se promite un bonus pe care nu ai cum sa-l controlezi, când vine factura la apa. Scuzele ce vor aparea ulterior din partea CRAB nu tin loc de spalare si minima igiena.

Sugerez tuturor consumatorilor sa plateasca factura dupa 40 de zile de la primire. De ce sa stea banii in vistieria CRAB-ului si nu in buzunarul nostru?

Fara nicio urmare de bine!

Nelu Lupovici, Bacau