Dotari noi la Directia de Servicii Publice

Bacaul vorbeste SARE TROTUAREAngajatii primariei au scapat de lopata! Acum iImprastie sarea cu o masinuta ingenioasa! Mecanismul este simplist si se rezuma la o pâlnie mare galbena plina cu sare si un motoras pe doua roti. Muncitorul nu mai cara dupa el tomberonul cu sare pentru a imprastia materialul antiderapant cu lopata, ci merge la pas, impingând motorasul de un mâner si dozând sarea pe trotuar.

Când mi-am intersectat pasii dimineata cu o astfel de masinarie, nu mi-a venit sa cred! Cât de silentios mergea si ce frumos imprastia antiderapantul! Imi aduc aminte cum se chinuia anul trecut femeia care face curat la mine pe strada: cara saraca tomberonul cine stie pe unde, il umplea pe jumatate cu antiderapant si se intorcea in cartier ca sa imprastie sarea pe trotuare.

Munca grea, ce sa mai vorbim! Trebuia sa incline de fiecare data tomberonul ca sa incarce lopata, sa indrepte recipientul, sa arunce sarea si de fiecare data o lua de la capat. Acum e altceva! Poate ne mai aliniem si noi statelor vecine, ne mai civilizam si noi, mai lasam naibii lopata care rupe oasele bietilor oameni si ne mecanizam!

Marian Burducea