E chiar așa de greu să ne programăm?

Am aflat că e rupere de oase la înmatriculări auto, pentru că se grăbește lumea să cumpere mașinile înainte să fie reintrodusă taxa de mediu. Am cumpărat și eu o mașină ieftină și am căutat să evit cât se poate statul la coadă.

Așa că m-am programat pe Internet. E drept, cam cu teamă, pentru că, peste tot se vorbește, lucrurile se mișcă greu în România și nimic nu merge bine în sistemul de stat. Din cauza aglomerației am fost programat după vreo cinci săptămâni.

Mi s-a spus al câtâlea eram în ziua respectivă și la ce ora trebuia să mă prezint. Va dați seama cam cu câtă încredere am privit ora. Așa că am ajuns la ghișeu cam cu 10 minute înainte de ora fixată, numai bine să dau nas în nas cu cel care avea numărul dinaintea mea. Polițistul de la ghișeu mi-a strigat numele și mi-a zis să pregătesc actele, și pe când eu mă așteptăm să stau la coadă minim jumătate de ora, am rezolvat treaba în câteva minute.

Am depus actele, peste câteva ore am venit să-mi iau dovada, pentru care am așteptat fix un minut, că mai era un domn în față mea și în vreo cinci zile – că a fost și un weekend la mijloc – mi-a sosit certificatul prin poștă. Eu mi-am rezolvat treaba ușor, lejer, fără să aștept. Se poate, deci…

Vlad Duma