Escrocherie in benzinarie, cu voia dumneavoastra

O intâmplare pe cât de ciudata, pe atât de adevarata, ma determina sa va scriu aceste rânduri, in speranta ca vor folosi si altor bacauani. Eram zilele trecute in benzinaria Lukoil, aflata la iesire din Bacau spre Onesti, pentru a alimenta masina cu benzina.

Am coborât din autoturism si pe când ma indreptam catre pompa, ma trezesc abordata de un barbat. Ma uit stânga-dreapta si nevazând pe nimeni in jur, cobor privirea la nivelul unei masini oprita paralel cu mine si vad un barbat brunet, care tinea un buletin in mâna si care ma ruga pe un ton disperat sa-l ajut sa alimenteze cu câtiva litri de benzina.

In timp ce eu alimentam de 50 de lei, barbatul respectiv (retineti!!! care nu a coborât nicio clipa din masina) mi-a povestit cum a pus de la un peco motorina in loc de benzina, cum a platit o suma imensa la un service sa-i goleasca rezervorul, cum l-a amendat politia pentru o infractiune si cum a ramas fara bani de benzina.

Nu era din Bacau, dar nici nu am retinut de unde. Ma ruga sa-l ajut cu câtiva litri de benzina, ca o sa-mi trimita banii prin mandat a doua zi. Ca sa fie cât mai credibil, barbatul brunet flutura cartea de identitate, fiind dispus sa-mi lase garantie telefonul mobil si chiar roata de rezerva.

Masina marca Opel, eleganta, parea de ultima generatie. Cel de la volan era imbracat bine, curatel, de-ti lasa impresia de persoana cu bune intentii. In tot acest timp, a urmarit pompa sa vada de câti bani alimentez.

Faptul ca era in masina cu o femeie si doi copii mici, iI facea sa para credibil. Pe moment am fost tentata sa-l ajut, insa, metoda de abordare m-a pus pe gânduri. Nu i-am promis nimic si i-am spus ca nu cred ca mai am bani pe card. M-am dus sa platesc si cât m-am plimbat printre rafturi, am vazut ca nu ma scapa din ochi.

A fost tot timpul cu privirea pe mine, sa vada daca nu cumva sun la politie. Când am iesit din peco, trasese deja masina in spatele meu si astepta un semn de la mine. I-am spus ca nu pot sa-l ajut, am urcat la volan si am plecat.

Uitându-ma in oglinda retrovizoare, am vazut ca deja abordase pe altcineva. O alta persoana singura in masina, iar metoda era aceeasi. Barbatul nu coboara din masina, cel mai probabil sa nu fie surprins de camerele de supraveghere din benzinarii.

Pe scaunul din dreapta lui tine un copil, iar pe bancheta din spate este o femeie cu alt copil mic. Toti sunt imbracati bine, iar masina este una eleganta. Nu va lasati pacaliti de aparente! Escrocii opereaza inclusiv in benzinarii!

Elena Toma