Este mai simplu sa fie complicat

Problema pe care vreau sa o semnalez este mai veche si nu stiu cum sa ma descurc. Cred ca nu sunt singura care are aceeasi nedumerire. Iata despre ce este vorba: Eu sunt abonata de mai multi ani la o societate de telefonie fixa, intre timp au mai aparut si altele.

Inainte, daca vroiai sa afli numarul de telefon de la un abonat, formai un numar, parca 931 si erai servit rapid cu acel numar, indiferent in ce judet era. Acum nu mai stiu, carte de telefon nu am, ca-i foarte scumpa si nici nu pot sa cumpar cinci carti de telefon.

Romtelecom s-a transformat iar, a pus un telefon acolo 118932, dar la care nu raspunde nimeni; nici nu se formeaza. Imi spunea cineva sa caut pe internet, dar pacatele mele, nu am calcultor si nici nu stiu sa umblu cu el. N-ar fi bine ca toate societatile de telefonie sa-si publice numarul de Informatii?

Am vrut un telefon dintr-o comuna din Bacau si nu am reusit. Unde sa dau eu telefon sa aflu alte numere? La telefonie este ca la autobuze, nu stii de unde sa iei o cursa acum, toate stationeaza pe unde apuca si nimeni nu te lamureste, când simplu ar fi un Mersul Autobuzelor general, un Numar de telefon general de informatii, sa ne descurcam si noi cei fara internet. Ma iertati, dar este un haos peste tot. Este asa de greu sa fie ordine?

Agurita Corciu, Bacau