Experiența amară a preschimbării permisului de conducere

Mai sunt câteva zile până îmi expiră permisul de conducere și mi-am propus să fac demersurile necesare pentru a intra în legalitate. Așa că mi-am făcut fișa medicală (care a devenit o formalitate în valoare de 100 lei), după care m-am dus la Serviciul Permise care funcționează la sediul Evidența Persoanelor.

Ei bine, la ora 9, deja se dăduseră 50 de bonuri, iar la ghișeul 5 intrase abia persoana cu numărul 9. M-am înarmat cu răbdare, spunându-mi că nu poate fi chiar atât de rău. Printre cei care așteaptă sunt și persoane trecute de 70 – 80 de ani.

Eu sunt în pragul pensionării, conduc preventiv, nu am accidente la activ, dar tot mă întreb câteodată dacă nu sunt depășit. Mașina mi-a fost prieten drag o viață, iar la vârsta mea a devenit o necesitate. Legea nu le îngrădește șoferilor dreptul la șofat pe motiv de vârstă.

Se spune că atât timp cât medicul de familie te declară apt, poți conduce și la 80 de ani. Iar unii chiar o fac! Cunosc eu un militar de carieră care la 83 de ani conduce mașina!!!

Și uite așa, analizând lumea și făcând tot felul de comparații, am petrecut aproape patru ore la rând. Unde mai pui că am prins și pauza de masă, iar de odihnit picioarele nici nu se pune problema să ai unde. Îți rămâne iarba verde din curte, pentru că la așa aglomerație, nici băncile nu mai sunt suficiente.

Constantin Lascăr