Facem, dregem cu….folos

Anul acesta, 1 Decembrie a găsit clădirea Primăriei așa cum ar trebui să arate orice instituție la care vin oameni ca să își spună păsurile sau să își rezolve problemele cu documentele personale! Da, nu am mai văzut geamuri sparte și cârpite bicolor, nici pereți scorojiți, nici scări dezmembrate! Felicitări!
Sărbătoarea Națională a arătat diviziunea politică, pentru simetrie CL și CJ …dreapta stânga. Ploaia a stricat puțin fastul. Militarii au executat ordinele cu sfințenie și-au descoperit capetele, au primit binecuvântarea Lui Dumnezeu, după care și-au afundat caschetele pe părul ud.
M-au impresionat până la lacrimi câteva lucruri: mulțimea de copii prezenți la eveniment și strădania părinților de a le prezenta celor mici, în cuvinte simple și pe înțelesul lor, evenimentul, un rezervist care a dat onorul deși capul și mâna îi tremurau din pricina unei afecțiuni probabil dobândite pe timpul activității, cerbicia coriștilor de a cânta imnul în ploaie deși scena era liberă.
Dincolo de orice, a fost o zi marcată de multe întâmplări, unele nedorite precum cele din niste localități , cu dublă măsură tratate, dar și cu activități de cinstire a eroismului și României! Facem, dregem cu….folos!

Iți bitzi