Fără animale de companie şi biciclete, în Piaţa Sud

Bacaul vorbeste ANIMALE PIATA SUDDe câţiva ani de zile îmi fac cumpărăturile din Piaţa Sud, iar în tot acest timp, în hala de carne, mi se strecurau printre picioare pisici. Multe pisici, albe, negre sau siamenze. Felinele îşi făceau veacul în apropierea standurilor cu flori şi erau cliente fidele ale carmangeriilor din hală. Nu mi s-a părut niciodată corect faţă de clienţi ca aceste animale să fie acolo! Se ştie că sunt purtătoare de microbi!

Nu mai zic de mizeria lăsată de porumbeii care şi-au făcut adăpost în interior. Florarii au găsit o soluţie de compromis, ridicând un acoperiş deasupra florilor, însă, restul spaţiului rămâne bombardat cu găinaţ.

Nu ştiu prin ce minune conducerea pieţei a luat decizia de a interzice accesul animalelor şi a bicicletelor, în interiorul halei de lactate/carne. Măsura e cât se poate de bună, dar mai trebuie şi respectată. Spun asta pentru că în ciuda afişelor lipite pe geamuri, în interiorul clădirii, încă mai sunt pisici. Ascunse pe sub tarabele de flori, animalele aşteaptă apetisantele bucăţi de carne aruncate de măcelari sau resturile de mâncare ale comercianţilor care vând acolo.

Este de înţeles şi interzicerea bicicletelor, care antrenează pe roţi tot felul de microbi, ca să nu mai zic de faptul că încurcă traficul printre tarabe. Este totuşi un spaţiu de comercializare care trebuie să fie curat. Carnea, laptele, brânza etc sunt expuse, iar noi, cumpărătorii, mizăm pe un mediu curat. Aşa că, afară cu animalele!!!

Dragoş Iftimiu