Feriți -vă de… bicicliști!

Vacanță, timp frumos… toamnă!
Ieși în parc, în oraș ca să te bucuri de frumosul din jur. Se poate, numai că trebuie să fii foarte atent. Copii, adolescenți cu biciclete, pe una sau două roți, trec în șir și nu lipsește mult ca să fii trântit la pământ .
Șoferii trebuie să fie cu ochii în paisprezece. Aceiași copii traversează strada pe bicicletă într-o goană nebună. Se expun accidentelor din neștiință sau ignoranță! O păți astăzi unul în apropiere de Catedrală!
Părinții trebuie să mai insiste. Polițiștii trebuie să mai aibă întâlniri cu elevii. Reprezentanții poliției locale să patruleze prin parcuri, să analizeze imaginile de pe camerele de luat vederi și să identifice pe cei care încalcă regulile de bună conviețuire!
Nu în ultimul rând, deși mai este destul timp până la Anul Nou, se dau petarde. Cine? Copii cu vârste între 10 și 14 ani! De unde le au? Cu ce bani le procură? Să afle cine trebuie!
Încet, încet, orașul va căpăta o față. Felicitări autorităților responsabile! Apreciez strădania lucrătorilor. Trebuie plătiți regește. E foarte greu să ridici și să cari borduri și pavaje! Vai de spatele lor! Vai, de genunchii celui care așază pietrele trotuarelor. Aveți respectul nostru, oameni buni!

Romina