Florar

A sosit și luna mai. Florar… Firea-i plină de verde crud, de gângănii, de flori. În aer se împreunează arome care mai de care înfrățindu-se cu triluri de păsări. Feerie!!
În fiecare zi aflăm că cei din jurul nostru mai spun câte ceva despre noi. Dacă trece o zi fără o observație este ca și cum am trăit acea zi în van, degeaba.
Astăzi mulți au aflat că sunt perfecționiști. Adică nu întârzie niciodată, își fac treaba indiferent de condiții, ajută pe toată lumea… Cică nu sunt născuți pentru aceste vremuri. Eu cred că au renunțat de mult să caute armonia perfectă în viață.
O lume perfectă este plictisitoare. Cu atât mai mult în relațiile interumane. Dacă toate lucrurile ar fi la locul lor, oamenii s-ar plictisi unul de celălalt; dacă totul ar fi armonios, esența relației s-ar disipa și s-ar pierde. Este bine că sunt lucruri care nu se potrivesc. Așa ajungi în fața unor provocări cărora trebuie să le faci față împreună cu ceilalți. Redescoperi că e necesar să te bucuri de fiecare victorie obținută în colaborare cu alții.
În Florar și nu numai, natura face acest lucru. Să ne bucurăm de dar!

KO