Fum și poluare în oraș

Mă adresez dumneavoastră revoltat de o situație alarmantă care persistă în orașul nostru de mai multe seri. De curând, începând cu orele serii, un miros puternic și neplăcut de fum se simte în diverse zone ale orașului, indicând clar că cineva arde materiale plastice. Este un miros ingrozitor, care nu doar că ne afectează confortul, dar reprezintă și o gravă problemă de poluare a aerului.

Se pare că sursa acestui fum provine din arderea învelitorii de plastic a cablurilor pentru a recupera metalul. Aceasta este o practică extrem de dăunătoare pentru mediu și pentru sănătatea noastră, a tuturor locuitorilor. Poze cu fumul gros și negru care iese dintr-o anumită curte circulă deja pe Facebook, dar, din păcate, autoritățile par să ignore această problemă, deși totul se desfășoară sub ochii lor.

Este de neînțeles cum o problemă atât de evidentă și de periculoasă nu a atras până acum atenția celor responsabili cu protecția mediului și a sănătății publice. În calitate de cetățeni, ne simțim neputincioși și abandonați, văzând cum autoritățile locale nu iau măsurile necesare pentru a stopa aceste arderi ilegale și pentru a sancționa pe cei responsabili.

Vă rog să aduceți această problemă în atenția publicului larg și a autorităților competente.

II