Gunoiul, etalat in plina strada, ca la groapa Glina

bacau-vorbeste-ghene-cornisa-5

Cornisa Bistrita, cartierul unde locuiesc, a cam fost lasat in ruine, pâna acum. Sa zicem ca au inceput, cât de cât, sa se mai miste lucrurile, dar cred ca si cu ajutorul dumneavoastra care ati publicat nemultumirile pe care vi le-am transmis, astfel incât si autoritatile locale sa le cunoasca.

Problema mea este acum una ce tine de salubritate, in sensul ca in dreptul blocului 11, cei de la Soma au pus toate ghenele, trei din metal si una din plastic, exact pe trotuar sau in strada. Si asta desi exista un teren viran pe care cresc buruieni de peste un metru, chiar si o incapere zidita in care cândva se puneau cosurile pentru gunoiul aruncat pe burlan de locatari.

Acum este inchis cu lacat, cel mai probabil cineva si-a facut un soi de beci ori spatiu de depozitare. Parca ar fi la groapa Glina. Pai, domnilor, ori puneti ghenele in apropiere de bloc, ca arata ca naiba in plina strada. Eventual pe o platforma, ceva, cum s-au facut prin alte cartiere ori, nu stiu, le mutati in alta parte, unde sa fie igienic, mai retras de trafic.

Plus ca problema asta ingreuneaza si traficul rutier, pentru ca ghenele stau exact in curba care se formeaza la intersectia strazii Pictor Ion Andreescu cu Cornisa Bistritei, deci nu e vizibilitate. Doar miros pestilential. E o idee pe care as fi incântata sa o luati in seama.

Georgeta Gurau