Aseară, pe înserat, mă duceam să duc gunoiul la marginea cartierului. Locuiesc în zona Narcisa, în vecinătatea cartierului ANL Bucegi și mă îndreptam spre ghena comună să arunc sacul de gunoi menajer.

Curățasem niște pește și a trebuit să duc resturile la ghenă. La un moment dat, m-au înconjurat cinci câini maidanezi, atrași probabil de mirosul de pește. Era pe amurgite, lumea se retrăsese prin casă și deja mă vedeam încolțit. Cu frică m-am apropiat de container și am aruncat de la distanță sacul menajer.

Nici nu mai știu dacă am nimerit sau nu ghena, că mi-am luat tălpășița spre casă. M-a însoțit această stare de teamă până la intrarea în bloc. Mi-e frică de câini, pentru că am trăit o experiență neplăcută, fiind mușcat în urmă cu ceva timp.

Nu cred că asta este starea de normalitate într-un oraș civilizat. Am citit în paginile ziarului Deșteptarea despre amenajarea padocurilor pentru câinii maidanezi și chiar mi-am făcut speranțe că vor fi strânși de pe străzi. Pur și simplu, nu-mi doresc câini pe străzi! Nu suntem în siguranță!

Dorin Dobrea