Inca o lucrare facuta de mântuiala

bacaul vorbeste

Locuiesc pe strada 9 Mai 31 si asist, zilele acestea, la o anomalie pe care as vrea sa o impartasesc, in speranta ca se va rezolva ceva. Asadar, privesc uimit cum lucreaza niste muncitori la amenajarea unor alei de acces de la trotuar la blocul in care locuiesc.

Doua dintre aceste alei, care duc la scarile A si B, au primit imbracaminte noua si frumoasa de pavele, se contureaza si locurile unde vor fi montate banci, asa ca zona ar putea deveni chiar frumoasa. Numai ca aleea care duce la scara C a fost lasata de izbeliste, cu acelasi beton macinat de vreme, pe care iti spargi talpile papucilor.

I-am intrebat pe muncitori când se vor apuca de lucru si la aceasta alee, dar au spus ca nu au o astfel de sarcina si ca proiectul nu include decât aleile deja facute. Un muncitor mi-a soptit ca, de fapt, pavelele pentru aleea golasa au fost furate si poate chiar o fi adevarat. Am facut si o petitie la primarie, am primit numar de inregistrare, dar nici un raspuns.

Din câte stiu, toata zona urma sa fie modernizata, dovada ca au facut si o parcare ecologica in zona (cu sacrificarea câtorva arbori si a spatiului verde). Aleea, insa, a ramas in uitare. Scriu aceste rânduri cu speranta ca va citi cineva responsabil din primarie si va lua masuri, ca sa nu se mai confirme inca o data prostul obicei din Bacau, de a lasa lucrarile nefinalizate.

Ionut Oancea