Intrebarile unui fost sindicalist din invatamant

Fac parte dintre cei 10.000 de salariați din sistemul de învățământ preuniversitar din județul nostru.

Nu mai sunt membru de sindicat de peste 3 ani.

Daca cineva poate sa-mi raspunda argumentat la urmatoarele intrebari, poate ma mai gandesc daca sa redevin sindicalist sau nu:

1. Este statutar numarul de 71 de delegati la 10000 de cadre didactice?

2. Cum si cine a decis lista nominala a celor 71 de delegati?

3. Era normal ca cei ce au candidat la postul de “mare sef” sa fi participat la o “campanie electorala”, pentru ca cele 10000 de cadre didactice sa fi recomandat in cunostinta de cauza delegatilor lor cui sa acorde votul final?

4. Cei 69 de delegati au votat cum li s-a recomandat, cand au fost invitati la la sedinta de alegeri, sau au avut un mandat clar de la colegii pe care i-au reprezentat?

5. De ce “fostul” mare sindicalist Liviu Pop a sarit din barca sindicala in barca politica? Sau poate a fost tot timpul in cea politica?!!

In concluzie:

a. Ma bucur de faptul ca cei doi dinozauri, Manole si Oprisan, si-au pierdut scaunele.

b. Ma intristeaza faptul ca cei doi nu si-a pierdut si nu-si vor pierde, mult timp de aici inainte, influenta si “forta sidicala”. Stiti, scrisorica lui Dandanache!

c. Nu-l cunosc personal pe d-l prof. Purcaru, dar modul de alegere a domniei sale ca “mare sef”, intai la municipiu si apoi la judet, ma pune pe ganduri. De fapt cine conduce SLI Bacau si in interesul cui?

d. Alegerea unui profesor de religie ca lider judetean de sindicat este cel putin bizara, si nu ma refer la omul sau profesorul in sine, iar SLI poate sa devina in curand “Biserica oilor supuse”.

PS: Scriind aceste randuri, fara sa mai astept raspuns la intrebarile puse, m-am decis: raman doar cadru didactic.