La unii da, la alții… ba?

Am citit ieri în ediția dvs. online despre faptul că o parte din sportivii de la SCM Bacău și de la Clubul Regional de Șah „Nord-Est” au fost premiați de către Consiliul Județean pentru anumite performanțe. Până aici toate bune și frumoase.

Întrebarea mea este: doar cei de la cele două cluburi au realizat performanțe care ne reprezintă? Eu nu cred. Sunt foarte mulți alți sportivi care ne reprezintă cu succes în țară și în străinătate și nu-i bagă nimeni în seamă.

Și mă refer aici la cei care fac sport în cluburi private, pe banii proprii sau ai părinților. Aceștia nu merită premiați? Și nu e neapărată nevoie să fie premiați în bani. O simplă diplomă de recunoaștere a performanțelor ar fi suficient cât să le ridice moralul și să-i ambiționeze pentru mai departe.

„Efortul investit și abnegația tinerilor merituoși, care prin realizările lor contribuie la promovarea unei imagini favorabile a județului Bacău la nivel național și internațional trebuie apreciate și promovate, pentru a se reuși închegarea spiritului de competiție în zonă”, se arată în materialul respectiv.

Sunt sigur că ar exista posibilitatea acordării unor diplome de merit și o strângere de mână tuturor sportivilor de la toate disciplinele și de la toate cluburile. Dar totul e la latitudinea conducătorilor. Să fie într-un ceas bun!

Alexandru Tudorache