Lagăre de concentrare

Vreau sa spun ca lagarele de concentrare-reeducare au avut un rol . Chestia cu moartea , poate sa raspunda doar Hitler si altii cum s-a ajuns la asta. As dori sa vorbesc de sistemul sanitar bacauan asa cum l-am perceput eu, zilele astea . Pe pat la Urgente vine doctorita ( asistenta? ) ca dc nu aud prima intrebare a ei , m-am ridicat si apropiat si am inteles , s-a facut neagra de furie , mi-a bagat niste chestii in mina de se vedea singele pleznit prin ele , i-a fost lene sa-mi spuna ca mi-a pus termometru ca atunci cind m-au chemat la ecografie , a cazut termometrul pe jos .

Dupa ecografie de asteptat 3 ore-n gol si 15 min in plin inapoi in sectie la Urgente deja venisera si rezultatele . Acasa , uitindu-ma pe analize am aflat ca am glicemia 250 limita superioara fiind 105 . Acolo , alta care probabil se dorea doctorita si avea un prenume de Bollywood zice ” Domnul Murgoci ” , ”va stiti cu diabet?” zic ” nu , poate altii ma considera cu diabet ” s-a vazut un fel de grimasa anume . Probabil s-a ofensat instant si mi-a dat de inteles ca prefera tristetea decit glumele . Marele meu semn de intrebare e ca dc n-a zis ” aveti glicemia 250 ” . Ea nu s-a ofensat la faptul ca 10 persoane au fost tinute 3 ore aiurea , dincare 4 pe targi ” ma doare de nu mai pot ” , ” vai ce rau mi-e ” si care urma la ecografie sa se stabileasca sexul viitorului copil ( aia din accidente de circulatie si care-s dusi la urgente , urmeaza sa nasca) ……….ci s-a ofensat la glumele mele .

Alt incident cu urgentele , mama mea de 70+ ani a suferit un accident de masina si si-a fracturat rotula . TELEFON LA URGENTE pt ca panica era mare acasa si de negasit ” aveti persoana cu numele Murgoci Angelica acolo?” raspuns ”nu” DUPA 2 ore IAR ” aveti persoana cu numele de….” raspuns nu . Acu vad ca au un office de primire acolo la urgente , prezinti buletinul intii…….. aici nu trebuie o cantitate mica ci o cantitate mare de napalm .

Te duci la farmacie ,intrebi farmacista ” cu urinal akut imi trece infectia urinara?” si ea zice ”da” si dupa 3 zile pierdute pe increderea in vorbele ei iti pui problema daca ramii cu sechele . Te duci la farmacie , farmacista sta degeaba , o intrebi daca cardul tau de sanatate e la ei , ea vrea sa-ti faca un chestionar de calificare si se uita superficial prin vreo 4-5 carduri ……iti vine sa-ti iei cimpii . Bine ca , tot ce-am spus eu se invirte in jurul Bollywoodului , cam toate aveau ten de Bollywood . La farmacia care e alaturi de mine , toate se comporta normal

Murgoci Sorin