Lasati-ne bucuria de a citi!

Pentru ce s-au montat acele casute cu carti? Este o intrebare pe care mi-o tot pun de vreo luna, alaturi de prietenii mei.

Initiativa e laudabila, chiar n-am mai vazut asa ceva prin Bacau. Sunt elegante, micute, destul de multe prin tot orasul si chiar atrag atentia. Am vazut si multi tineri care s-au „infruptat” din acele carti, chiar daca pret de numai câteva minute.

Numai ca, sa-mi fie iertat, de vreo câteva zile (cel putin atunci am observat eu), aceste casute s-au umplut de carti religioase si pliante ale diferitelor grupuri religioase, de care nu avem nevoie.

Sa-si faca ei propriile casute daca vor sa promoveze astfel de lecturi si sa nu ne mai fure noua placerea de a rasfoi, când stam pe o banca in centrul orasului sau in parc, o carte buna.

Chiar am citit vreo doua, care mi-au adus aminte de copilarie, de lecturile din acea vreme. Am dat de „Jurnalul adolescentului miop” (o carte care mi-a marcat tineretea, pe care imi doream s-o recitesc) si „Neamul soimarestilor” (pe care nu am avut-o niciodata in biblioteca personala).

De ce suntem intoxicati cu acele brosurele (ca nu pot sa le spun carti)? Nu ne trebuie acele informatii si fituici de religii ciudate (sa-mi fie iertat). Lasati-ne bucuria de a citi! Nu ne furati acest drept!

Florin Cazamciuc