Locuri de joaca periculoase!

Bacaul vorbeste Loc de joaca 1Va scriu la aceasta rubrica pentru ca am convingerea ca doar facând publice problemele noastre, acestea isi pot gasi rezolvarea. Poate le este mai la indemâna autoritatilor sa citeasca ziarul decât sa vina in cartierul Aviatorilor si sa asculte problemele bacauanilor care locuiesc aici.

Sunt parinte si ma intereseaza la acest capitol siguranta copiilor mei atunci când se afla intr-un loc de joaca. M-am mutat de curând in cartierul Aviatorilor si in lipsa unui spatiu de joaca amenajat, imi duc copiii intr-un parculet in care cred ca scrânciobele depasesc cu mult vârsta mea. Am inteles ca cei de la asociatia de proprietari au facut numeroase demersuri pe lânga Primaria Bacau ca sa amenajeze un loc de joaca, asemanator celui din zona de sud a orasului, de lânga Liceul Mangeron, insa, eforturile au ramas fara raspuns.

Spatiu ar fi suficient in spatele punctului termic de pe strada Aviatorilor, iar cei in masura sa puna in practica un astfel de proiect trebuie sa se gândeasca la faptul ca in acest cartier locuiesc si familii tinere care au sau vor avea copii. Intr-adevar, in cartier predomina persoanele vârstnice, insa, tinerii au inceput sa vina spre aceasta zona.

Revin la stadiul leaganelor din acest parc de joaca, leagane deteriorate, cu piese lipsa, sparte si foarte periculoase pentru copii. Din leaganele de altadata a ramas doar scheletul masiv de fier care poate rani grav copiii lasatI nesupravegheati. Ziua, elevii sunt mai mult la scoala, insa, veniti dupa-amiaza sa vedeti ce se intâmpla in locurile de joaca. Haideti sa redam impreuna frumusetea de altadata a cartierului Aviatorilor!

Iulian Bârsan