M-au invadat musculițele

Privesc de la geam explozia de vegetație care a cuprins strada. A început să crească iarba lângă trotuar. Gardurile vii, care împrejmuiesc blocurile, arată superb. Au fost toaletate uniform, la aceași înălțime.

Seara e mai mare dragul să adormi cu fereastra deschisă, mai ales că nu mai este trafic. Au început însă să apară musculițe mici, atrase de lumină. Și multe. Mă tem să nu pățim ca anul trecut, când o parte din gardul viu s-a uscat. Cine-mi dă un răspuns? Nu știu dacă a mai observat și altcineva, dar eu, care stau la etajul I al blocului, când deschid geamul să aerisesc camera îmi intră niște musculițe în casă. M-am uitat mai cu atenție, și acestea vin tocmai de la gardul verde de sub geam. Nu e grav, dar ce vreau să aduc în vedere este că natura e vie și poate nu ar strica, în aceste zile, ca cei de la primărie sau spații verzi să mai stropească cu ceva insecticid sau ce o fi de folos și aceste spații verzi de prin oraș.

Anul trecut a fost distrus buxusul de omida păroasă, în anii trecuți au fost distruse de altă insectă toate grădinile băcăuanilor. Vine acuși căldura, apar și țânțarii! Poate că un tratament cu avionul ar fi binevenit! Eu doar semnalez ceva care poate fi prevenit din timp, cu sau fără virusul acesta care ne-a închis pe toți în case.

Vă mulțumesc,
Alina Marcu