Mai mult respect in instante

Vreau sa reclam un lucru care se intâmpla tot mai des in instantele din municipiul Bacau si care ne afecteaza pe noi cei care avem procese. Pe citatiile pe care le primim acasa in care suntem chemati la proces sunt mentionate data si ora la care este programat. Cele mai multe sunt la ora 9.

Când te duci in instanta, orbecai ca nebunul sa gasesti pe liste dosarul tau. Liste nu sunt, in unele zile, nici macar la 9 fara câteva minute. Cauti la parter, urci la etaj, citesti toate listele din ziua precedenta, te gândesti ca n-au trecut bine data.

Normal ar fi ca macar cu un sfert de ora inainte de inceperea sedintei sa fie puse listele, macar sa stim si noi din timp la ce sala suntem. De bun simt ar fi ca si judecatorii sa fie punctuali si sa inceapa sedinta la timp, sa nu-si bata joc de oamenii care asteapta sa le vina rândul. Pentru ca oricum uneori se sta si jumatate de zi pâna se ia dosarul.

Macar sa inceapa la timp sedinta! Noi, cei din proces, sau avocatii nostri daca intârziem s-ar putea sa fim sanctionati sau se lasa dosarul pentru amiaza, de ti se lungesc urechile pe holurile Tribunalului. Va multumesc! Sper sa citeasca si judecatorii si sa arate mai mult respect fata de oameni.

Gabi Onica