Luni dimineață, când am traversat strada Vasile Alecsandri, am văzut roșu în fața ochilor! La trecerea de pietoni din fața Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” mi-a atras atenția covorul roșu din imediata apropiere a trecerii de pietoni.

Se pare că acesta este și rolul vopselei aplicate pe șosea: aceea de a atrage atenția șoferilor asupra pericolului iminent existent în preajma unităților de învățământ. Afară plouase, iar roșul de pe asfalt era mai vizibil.

Oricum, majoritatea conducătorilor auto reduc viteza pe tronsonul dintre Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Școala Gimnazială „Spiru Haret”, obligați și de „cămilele” montate pe strada Vasile Alecsandri.

Ce-i drept, am mai văzut covorul roșu cu însemnele „Atenție, școala!” în dreptul Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza”. Traficul din zonă a mai șters culoarea roșie de pe asfalt, însă, multă vreme, aceasta a fost un reper clar pentru conducătorii auto că în zonă se află o instituție de învățământ și trebuie să reducă viteza până la evitarea oricărui pericol.

Propunerea mea este că o astfel de vopsea ar trebui aplicată și în dreptul Școlii „Domnița Maria”.

Violeta Comănescu