Vă scriu în legătură cu problemele care ar trebui să îi deranjeze pe toți cetățenii, nu doar pe cei care stau în zona Târgului Obor Șerbănești, pentru că toți suntem o parte a municipiului Bacău. Mi se pare inadmisibil să poți lua bani dintr-un loc în care nu investești nimic.

Practic, în acest târg, care are loc în fiecare zi de joi și de duminică, se permite orice. Nu pare a fi problema nimănui și nimeni nu este responsabil de ce se întâmplă acolo.

Înainte de târg, cei care vor să își vândă mașinile blochează de cele mai multe ori strada, parcând pe unde apucă pe motiv că nu stau mult, iar duminica, noi, cei care stăm pe aceea stradă, nu putem ieși pentru că este sens unic de la ora șapte la ora două după-amiază.

Deci eu, riveran, nu pot ieși de pe strada mea, dar un străin poate să blocheze poarta mea. Ca și cum astea sunt nimicuri, după ce se încheie târgul rămân gunoaie, haine și multă, multă mizerie, ca și cum ar fi trecut pe acolo un uragan sau un tsunami.

E clar, se face profit, dar nu se investește! Cine ne dă niște răspunsuri? Cine vine cu soluții? Cine se interesează de noi, mărginașii?
Ioana Popescu