Nu am să înţeleg niciodată de ce pe spaţiile comune ale blocului trebuie să pună stăpânire cineva din bloc! Tocmai de aceea se numesc spaţii comune pentru că folosinţa lor le revine tuturor proprietarilor! Şi când spun asta mă refer la uscătoarele din bloc ai chiar la ieşirea din spatele blocului, blocată/încuiată de anumiţi proprietari care şi-au depozitat “bunuri” în spaţiile la care fac referire.

Mă deranjează astfel de situaţii, mai ales că sunt pus în faţa faptului împlinit, fiind proaspăt locatar în bloc.

Stiu că ieşirea secundară din bloc trebuie să fie în permanenţă descuiată pentru situaţii care impun evacuarea de urgenţă. Nu de puţine ori am rămas blocat în faţa uşilor încuiate, iar când am încercat să caut răspuns la întrebarea: “unde este cheia?”, m-am izbit doar de umerii ridicaţi ai proprietarilor şi de privirile lor întrebătoare.

După o anchetă internă făcută la mine în bloc, am găsit a doua zi (ca prin minune) uşa descuiată, la ieşirea secundară. Resturi de mobilă, piese auto aruncate la întâmplare pe jos şi tot felul de lucruri inutile am descoperit după uşile blocate de prea multă vreme. Pânzele de păianjen erau desprinse parcă dintr-un film horror, iar întregul tablou era groaznic. Mizeria era chiar în curtea noastră şi până la venirea mea în bloc, pare că nu a deranjat pe nimeni.

Am luat legătura cu asociaţia de proprietari şi am găsit înţelegere la preşedinte, acesta oferindu-se să mă ajute cu trimiterea unei femei de serviciu care să cureţe locul respectiv. Am uitat să vă spun că locuiesc la vilele din Bistriţa Lac, cartier de “fiţe” în alte vremuri. Din păcate, calitatea oamenilor s-a deteriorat în timp şi culmea e că tocmai cei cu bani stau în mizerie, cu mucegai în casă, în apartamente de sute de mii de euro, lăsate în paragină…

Laur Poiată