Mos Nicolae traieste in sufletul nostru

Postez acest mesaj pe site-ul inainte de venirea lui Mos Nicolae. Milioane de copii si-au preatit ghetutele pentru ca Mosul sa le puna cadourile. Sau nuielusa. In ultimul timp, nuielusa nu mai face parte din recuzita: ori cadou, ori nimic! Mosul Nicolae a devenit mai ingaduitor sau copiii sunt mai cuminti? Greu de spus.

Unii stiu deja de 6 decembrie, altii afla de la parinti. Toti se pregatesc, curata, spala, cremuiesc, se joaca, isa ma misca bucuria lor, frenezia asteptarii si – la cei mai mari – nesomnul, pânditul pe furis, tresarirea la orice zgomot.

Pâna la urma, pe toti ii doboara somnul. Mos Nicolae nu-I asa bogat ca Mos Craciun, el aduce doar dulciuri, mici jucarii, obiecte pentru scoala. Toti au primit câte ceva. Nu mai intreaba nimeni de Mos Nicolae; el e dus pe alte meridiane. Aceasta este o poveste fericita. Viata insa nu-i numai o poveste: mii de copii din Bacau, sute de mii din tara, milioane de copii din intreaga lume nu au avut nici macar ghetute pentru ca Mosul sa le puna cadourile.

Multi, trist de multi nici nu au auzit de Mos Nicolae, nu a venit pe la ei niciodata. Realitatea ii trezeste in strada: prietenii, vecinii, colegii ii intreaba: Ce ti-a adus Mosul? Isi fixeaza ochii pe hârtia colorata din care iese ademenitor o ciocolata, napolitane, biscuiti, bomboane, dar câte nu poate ascunde o hârtie colorata! Se intoarce si pleaca…

Ati vazut scena asta? Sigur va e familiara. Mos Nicolae este unul, el este bun, este Sfântul copiilor, toata viata a avut grija de copiii lumii, noi, cei mari, suntem milioane. Este timpul sa-i urmam pildele, nu ne cere nimeni sacrificii, doar putina intelegere si inima de copil. Hadeti, ca se poate!

Anonim