Locuiesc în cartierul Bistriţa Lac, o zonă cu “pretenţii” aş putea spune şi cu oameni citiţi. Da’ de unde!!! Sunt şi excepţii! Iar o astfel de “excepţie” este chiar unul dintre vecinii mei. M-am mutat recent în una din vilele de pe strada Nufărului, iar cadoul de “bun venit în cartier” a venit într-o noapte, pe neaşteptate.

Am ajuns târziu acasă şi cum nu am găsit niciun loc de parcare în împrejurimi mi-am dus maşina în spatele blocului, unde, minune, era un loc liber. Aşa că am parcat maşina, împăcat fiind că am lăsat-o aproape de casă. A doua zi, când să plec la muncă, cauciucurile de pe partea dreaptă erau tăiate. Nu tu avertisment, nu tu un bilet pe parbriz, un ou spart şi nici măcar ştergătoarele ridicate. Nu frate, omu’ a tăiat direct cauciucurile, că deh, era locul lui de parcare.

De fapt, nu era locul lui, că nu-l concesionase şi nu plătea nici abonament pentru el. Mi-am pus mâinile în cap! Am reclamat fapta la poliţie şi aştept să văd ce se întâmplă. Noroc că peste drum de parcarea cu surprize se află o vulcanizare. O roată am înlocuit-o cu rezerva, însă, pentru cealaltă a trebuit să cumpăr un cauciuc nou.

Ştiu că vă întrebaţi dacă mai parchez în locul cu pricina. Nu, nu mai parchez acolo, însă, mi-am montat o cameră de supraveghere la balcon pentru a-l prinde în flagrant pe cel ce se încumetă să-mi mai înţepe cauciucurile de la maşină. Ştiu cu ce fel de oameni am de-a face! Acum vă las pe dumneavoastră să trageţi concluzii şi să învăţaţi de la un păţit că nu e bine să te pui cu needucaţii.

Liviu Andriescu