E clar că foișorul de lemn montat în Parcul Cancicov, în incinta locului de joacă, a schimbat tabloul sumbru de altădată. Vechea gheretă a paznicului era potrivită mai curând într-un scenariu de un film de groază. În locul ei se ridică un foișor de lem, care le oferă părinților un loc adecvat de odihnă, cât timp micuții se distrează în locul de joacă.

Din păcate, relaxarea este înlocuită imediat cu dezgustul pentru că mulți din cei care frecventează foișorul aruncă resturile menajere, cutiile de bere sau bidoanele cu apă în spatele structurii de lemn, în loc să le ducă la coșurile special amenajate din parc. Comoditatea sau nesimțirea îi reprezintă pe mulți și asta se vede cu ochiul liber chiar și într-un loc de joacă. Așa că propun primăriei să amenajeze pentru leneși măcar un coș de gunoi, lângă foișor. Poate împiedicându-se de el, vor învăța să-l folosească!

Mormanul de gunoi adunat în straturi în spatele foișorului arată nivelul de cultură al multora. La aruncatul gunoaielor “în dos”, se adaugă stratul de coji de semințe, scrijelitul în lemn și scrierea unor mesaje nepotrivite pe tăblia de lemn a mesei sau pe bancă. Mai demult, patrulele de siguranță erau mai prezente prin parc șI nu era deloc rău. Acum, că tot am pomenit de gunoaiele din spatele foișorului, poate trimit cei de la Direcția de Servicii Publice vreo două echipe de muncitori care să curețe zona, până s-or monta coșuri de gunoi.

Alina Tănase