Ni se intorc stranierii!

“Stranierii” – asa cum ne place sa-i numim pe bacauanii care muncesc in strainatate au dat iama in oras. Eu unul i-am vazut pe sosele, prin supermarket-uri si spargând seminte in fata blocului. Ca asa suntem noi românii formati si nu vrem sa ne dezicem de natia noastra. Spargatori de seminte si bautori de bere in fata blocului.

In general, nu am nimic cu oamenii care muncesc in strainatate si care au strâns un ban pentru zile negre. Ma rog, stim cu totii ca este discutabila problema imbogatirii in strainatate, dar asta este o alta problema. Revin la tema discutiei si va spun ca ma deranjeaza nesimtirea acelor ipocriti care odata intorsi acasa in concediu se cred buricul pamântului.

Scuipa pe scari, lasa bidoanele golite de alcool la voia intâmplarii, sparg seminte, fumeaza tigari halucinogene prin scarile de bloc si mai au apoi pretentia de oameni plimbati prin lumea civilizata. Despre unii dintre ei stiu sigur ca nu au curajul sa se comporte asa in strainatate, pentru ca imediat isi iau amenda in tara respectiva.

Apoi, la mizeria pe care o fac se mai adauga si zgomotul petrecerilor tinute pâna noaptea târziu pe ritmuri de manele obosite. Ii vezi a doua zi cu ochii buhaiti de somn si de prea mult alcool combinat cu energizante si se plâng ca nu se pot acomoda cu fusul orar. Sa le reamintesc acestor stranieri ca traiesc totusi la bloc, iar cei care au ramas sa munceasca in România, merg totusi a doua zi la serviciu.

Fac apel la putin bun simt si la un dram de respect fata de românasii de acasa. Dragii mei compatrioti, aduceti civilizatia in România, daca tot v-au scolit strainii, ca de prosti si infumurati nu ducem lipsa deloc!

Tomita Iorgu