Niste icre binecuvântate…

Bacaul vorbeste ICRE BINECUVANTATE 1…sau cum sa mai donam bisericii niste bani. Ceea ce mi-a fost dat sa vad mi-a intarit convingerea ca Arhiepiscopia Romanului si Bacaului stie sa faca bani din orice. Acesta nu e neaparat un lucru rau pentru ca demonstreaza faptul ca niste oameni (fie ei si cu sutana) au stofa de manager.

Insa, nu ma asteptam ca Arhiepiscopia Romanului si Bacaului sa bata palma cu un cunoscut producator de produse din peste din Bacau, iar acesta din urma sa doneze bisericii 20 de bani din fiecare produs vândut.

Evident, donatia se face in scopuri caritabile. Si ca sa exemplific, am cumparat intr-o zi doua cutii de icre de hering cu ceapa. Le-am pus in frigider fara sa le dau prea mare importanta, insa ulterior am observat un detaliul absolut uimitor. Recunosc ca nu mi-a fost dat sa vad acest gen de promovare pe alte produse. Deschid frigiderul si privirea mi se opreste pe marginea cutiei de icre pe care scria:

“Cu Binecuvântarea Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, 20 de bani din vânzarea acestui produs se doneaza catre Ovidenia 2005. Alege sa ajuti! Parteneriat pentru sustinerea persoanelor defavorizate”.

“Doamne!!!”, mi-am zis. Cum gasesc inaltele fete bisericesti “pârghiile” necesare pentru rotunjirea vistieriei. Am auzit fel si fel de intâmplari si fapte legate de mofturile unui anumit preot si de tarifele practicate pentru obtinerea unei parohii si cât de mult trebuie sa te injosesti ca sa-i intri in gratii.

Dar acesta este un alt subiect pe care am sa vi-l supun atentiei, odata cu marturiile unor pagubiti. Revin si spun ca eu nu doresc sa donez niciun ban bisericii, asa ca nu mai cumpar produsul respectiv. Va spun insa ca este bine sa cititi cu atentie etichetele produselor pe care le cumparati, daca nu vreti ca banii dumneavoastra sa se duca in buzunarele doldora ale oamenilor in negru.

Marian Barcauanu