Nu că ar cădea vreo mână, dar mai bine un cap

Trec adesea cu treburi prin diverse locuri din oraș. Ce-mi văd ochii mă pune pe gânduri.
Străzi găurite, asfalt topit de la călduri și săltat de la locul lui.
Un bătrânel, cu o găleată și o mistrie, cară prundiș să umple jgheabul de pe alee în care rotile mașinilor trosnesc! O fi treaba lui?
Oxigenul este cel care ne ține în viață, inclusiv cel eliberat de corcoduși, cireși, vișini și alți pomi fructiferi. Numai că spațiul de sub coroanele lor, trotuarele, străzile sunt ceva de groază. Miroase a acru de la călcat în picioare, sâmburii scârțâie prin rizurile încălțărilor, “picturile” de fructe zdrobite…. Măturăm, dar alea cad pe rând. Nu ar fi mai bine să fie înlocuiți acei pomi cu specii mai puțin darnice în gorgoaze?
Se lucrează la locurile de parcare, alei de promenadă. Astea sunt cu 30 cm mai sus decât spațiul de până în bloc. Dacă o să plouă mai zdravăn, apa nu va avea pe unde să se scurgă prin canalizare, ci se va strecura în subsoluri. Anapoda treabă!
S-au întors “ai noștri” acasă. Muzică dată la maxim, coji de semințe aruncate sub băncile parcului sau pe alei, ambalaje de tot felul.
Pe lângă blocuri, gospodării au pus flori, arbuști ornamentali, au pompe de apă, pigulesc, udă. Acolo unde sunt bănci, e jale. Se adună la băut și hăhăit până dincolo de miezul nopții fel de fel de oameni “sleiți” de munca mâinii întinse. N-o fi treabă cuiva să asigure liniștea?
Se spune că trebuie să selectăm gunoiul. O facem, dar vin ” culegătorii” și rup sacii, răstoarnă benele, împrăștie hainele…..vântul plimbă hârtiile și pungile. Cum să fie curat? Pune careva camere de filmat?
Acestea fiind zise, careva dintre factorii decizionali au vreo măsură de luat? Cade mâna?Poate capul!

Iți bitzi