O idee pentru o Primărie, mai aproape de noi și mai accesibilă!

Citeam, zilele trecute, tot la această rubrică, despre ideea că vechea, cea mai veche cred, clădire a bibliotecii publice va găzdui Casa Căsătoriilor, iar semnatarul acelei scrieri chiar preciza, foarte direct de altfel, că s-ar învârti în mormânt întemeietorul Sturdza!

Da, sunt de aceeași părere. Să ne amintim că Gheorghe Sturdza, pentru că despre el este vorba, e nimeni altul decât întemeietorul acestei instituții băcăuane pe vremea când era primar al oraşului Bacău, în anii 1890. Și dacă vorbim de un conducător al urbei, nu ar fi mai bine ca în loc de Casa Căsătoriilor aici, la Biblioteca Centrală, dacă nu a încăput biblioteca, mutată acum prin mai multe locații din oraș, să functioneze chiar Primăria Bacău.

De ce nu? Și așa actualul sediu este impropriu, necesită consolidări și reparații, spațiul este mult prea mic pentru marea de angajați, ca să nu mai vorbim despre noi, cetățenii, care dacă vrem o audiență sau avem de rezolvat vreo problemă acolo, cu greu ajungem, pentru că nu prea e la îndemână. Am mai auzit că vor să se mute în clădirea Poștei nr. 1.

De ce acolo și nu aici, mai în centru, mai lângă noi? Mai ales că vorbim de o clădire, care a fost și renovată, e și mai spațioasă, și mai aproape de Palatul administrativ, unde funcționează Consiliul Județean și Prefectura! Am fost în această clădire, cu alte treburi, și chiar am remarcat curățenia, spațierea, amenajarea birourilor în care lucrează, apropo, chiar și oameni din primărie. Eu zic că ar fi cea mai bună idee pentru o Primărie a Bacăului nouă, spațioasă, încăpătoare!

Sub nicio formă nu sunt de acord cu ideea unei Case de Căsătorii acolo. Cred că pentru asta ar trebui regândite alte spații. Nu poți să ocupi o ditamai clădire de patrimoniu cu așa ceva! E degradant!

Cu respect,

Vasile Unguraș