O investitie buna: semafoarele cu buton

Circul mult prin oras, cu masina. Nu am cum sa nu observ imbunatatirile aduse in infrastructura rutiera. Se investeste, si asta e bine. Se largesc strazi, se fac trotuare, se delimiteaza pietonalele de zona de trafic.

Dar eu, ca sofer, am o mare rugaminte catre administratia locala si o scriu aici, pentru ca sunt convins ca va ajunge si acolo (e dorinta mea, dar si a altor soferi, credeti-ma) – vrem mai multe semafoare cu buton pentru pietoni. Sunt deja doua, in zona Liceului Economic si pe strada 9 Mai, nu ai cum sa nu simti utilitatea lor, atunci când esti la volan.

Ar trebui insa astfel de semnafoare si in zona Parcului Trandafirilor, si la Scoala 19, si in centru, mai ales in zona magazinului Luceafarul. O trecere de pietoni nu este eficienta si, in plus, creaza blocaje in trafic. A… si inca ceva. O regândire a strazilor cu sens unic.

Sunt foarte multe, mai ales printre blocuri, pe care chiar nu ai cum sa mergi, din cauza masinilor parcate lateral. Eu dau doar trei exemple: Iosif Cocea, 22 Decembrie si Florilor.

Vasile Potconiuc