Oare cât câstiga un medic de familie?

Da, chiar. Cât câstiga un medic de familie? E o intrebare pe care nu mi-o pun doar eu, ci multi amici, cu care tot am dezbatut aceasta problema. Nu ca ne-ar placea sa ne uitam in buzunarul altuia, dar atâta timp cât acesti medici ofera servicii pentru noi, cei bolnavi, asigurati si, cel mai important, constanti platitori de taxe la Sanatate, inclusiv cei cu pensie, este normal ca ei (medicii) sa se si poarte cum trebuie cu noi.

Ca de pe spinarea noastra isi iau banii, nu? Nu dau nume, dar sunt medici in aceasta breasla (nu generalizez, sunt convins ca sunt si medici in fata carora iti dai jos palaria), dar al meu, de exemplu, se poarta de parca am fi noi vinovati ca suntem bolnavi. Cer o reteta, cu recomandarea unui specialist, si el imi scrie pe hârtie ce vrea. O fi având blat cu furnizorii de medicamente, dar pe mine nu asta ma intereseaza, ci ca am nevoie de pastile si el mi le da pe cele mai scumpe. Or fi ele compesate, dar tot scumpe sunt.

Apoi, din câte am mai citit si eu, un medic de familie are in program si activitati de preventie. Al meu, si aici mai sunt si alte exemple (via amicii mei), nu m-a intrebat niciodata de ce sufar, ce am si, ar fi fost culmea!, sa-mi recomande de la sine putere, pentru ca stiu ca legea permite, un set de analize gratuite. Apoi, daca vreau o tensiune, imi cere bani, nu mult, dar e o taxa, o glicemie, la fel, un ecograf, in jur de 40 de lei.

Eu unul, ma dezic de acest medic de familie. Ca el oricum nu trateaza, ci doar recomanda si te tine de povesti. Pentru ce mai sunt platiti acesti medici?

Valentin Mihalcea