Omenirea vs Virus

De ceva timp, ma incearca ganduri, in valuri de furie, imbinate cu frustrare.
Simt tot mai des ca as vrea sa fiu auzit, dar simt cu tristete ca sunt mut.

Natura ne invinge prin mecanisme simpliste (minimaliste).

Simt cum pierdem batalia impotriva unei entitati fara creier.

1. Mai mult de 50 % din populatie se guverneaza, dupa primul principiu al piramidei nevoilor si anume: “Apa, hrana, adapost. Nevoi fiziologice primare (de supravietuire atat cat le simtim prin creierul reptilian, acel creier instinctual).
Prea putini sunt condusi de dorinta de autorealizare si dezvoltare personala. De sentimente de cunoastere profunda, pe toate nivelurile unui subiect.
Daca aprofundezi mai mult unele subiecte incepi sa fii catalogat de prima categorie ca un om special, diferit, poate chiar ciudat.
Efectul de turma se simte in toate paturile sociale si vine mana in mana cu nevoia de recunoastere sociala, insa, fara ghidaj, din partea unui sistem corect si sanatos, aceasta recunoastere sociala este confundata cu epatarea unor calitati ce caracterizeaza colega noastra subspecie. “Homo neanderthalensis.” ex: “mandria, minciuna, lingusirea, calcatul pe cadavre, egoismul, incercarea de a da cat mai bine in ochii celui care te conduce indiferent de corectitudinea si justetea acelui tip de leadership.”

2. O privire interesanta asupra mass mediei o concluzioneaza Le Bon in anii 1924 “Cu mijloacele actuale de publicitate, o opinie sau o doctrina poate fi lansata ca un produs farmaceutic de orice fel.”
Observ pozitii contradictorii, din partea mass mediei, imbratisate, 100 % de cetatenii din subpunctul 1, ieri ca reguli, azi ca regrete.

Citez din Gustav Le Bon:

“La mulţi oameni, cuvântul precede gândirea. Ei ştiu la ce se gândesc abia după ce au auzit ceea ce au spus.”
“Forţa cuvintelor este atât de mare, încât este suficient să alegi bine termenii pentru a face acceptabile cele mai odioase lucruri.”
“Raţiunea şi argumentele de orice fel nu s-ar pricepe să lupte împotriva unor anumite cuvinte şi formule. Acestea sunt pronunţate solemn în faţa mulţimilor; şi aproape imediat, chipurile oamenilor devin respectuoase şi frunţile se înclină. Mulţi le consideră ca pe nişte forţe ale naturii, nişte puteri supranaturale.”

3. Virusul face urmatoarele lucruri:

-Se raspandeste mai puternic comparativ cu influenza. – Omul nu a reusit sa scape de 3 pandemii in desfasuare de influenza.
-Virusul are o rata de deces de 8 % (azi 24.04)
Naşteri astăzi 225.984
Decese astăzi 94.894
Pare evident de ce a fost creat.
-Virusul este invizibil. Omul este orb. Recomand crestinilor care cred in Dumnezeu desi nu il vad sa faca la fel si cu virusul.
-Virusul nu are regrete sau sentimente. Omul are.
-Virusul pluteste in aer. Omul nu poate asimila aceasta informatie.
-Virusul ucide oameni. Omul nu poate ucide virusul.
-Virusul nu are pareri. Omul are.
-În general, virusurile dau imunitate, dar infecția poate fi determinată și de acizii nucleici extrași din virusuri; în acest caz nu se obține imunizare, datorită lipsei proteinei.
-Poliomielita a existat pentru mii de ani

4. Virusurile pot ajunge la plămâni pe diverse căi. Virusul sincițial respirator este de regulă contractat atunci când oamenii intră în contact cu obiecte contaminate și apoi își ating nasul sau ochii.[24] O altă infecție virală are loc atunci când se inhalează pe nas sau gură picături mici contaminate, purtate de aer.[

Concluzii:
Oamenii nu poarta echipamentul de protectie cu responsabiltiate, pentru ca se incadreaza, in mare parte, in subpunctele amintite mai sus
1. Sunt foarte prosti.
2. Sunt guvernati de o mass medie preponderent formata tot din cei din subpunctul 1 respectiv foarte prosti.
3. Virusul are traiectorie bine definita
4. Singura metoda de protectie, o reprezinta, o igiena si o rigurozitate de 100 % fara eroare.

Din pacate poporul nostru este corupt pana in maduva, in continuare cunosc oameni care, desi in somaj tehnic, am inteles ca merg in continuare la munca, pentru a fi platiti 100 % in loc de x la %.
Exemple n de inchinare in fata banilor si a pupatului in cur.
Romania nu va intelege nimic din aceasta experienta.
Nu va putea schimba nimic.
Suntem slabi, lasi, fara puterea de a ne proteja neamul si pe cei iubiti.
Incapabili, pasivi si tristi dar nu in ultimul rand extrem de prosti.

Sunt dezgustat pana in profunzimea fiecarei celule de mediocritatea in care ne scaldam.
De ce?
Pentru ca din pozitia unei specii atat de arogante, care isi propunea sa cucereasca spatiul ieri, azi nu reuseste sa poarte corect masca si manusile pe care, mai rau, nu reuseste sa si le produca.
Am zis “ne scaldam” pentru ca desi sunteti cum sunteti va iubesc pe mare parte din voi si imi doresc sa fim cu totii sanatosi.

Alexandru Dragomir