Orasul Bacau, un oras ramas in urma

Mare este gradina Domnului, insa parca mai mari sunt gradinile din jurul blocurilor din acest oras, in special cele inchise cu lacat de pe strada Aleea Ghioceilor, nr 15 .

Aici este o adevarata aventura imediat ce ai parasit apartamentul si anume: gradini de-o parte si de alta a strazii, cu garduri avand aspect ca in Evul Mediu, legate cu lacate tot la fel de moderne insa solide. Specific faptul ca nu sunt deranjata in mod special de legumele si verdeturile plantate in aceste gradini, de lemnele si gunoaiele de langa bloc sau de gratarele facute saptamanal fix in dreptul geamurilor, tolerez chiar si gardurile diferite si legate cu sarma si lanturi cu lacate, accept si ca in cazul unui incendiu, o masina a pompierilor nu va putea fi adusa la scara pentru ca oamenii sa fie salvati deoarece aceste gradini ocupa mult spatiu.

Totusi nu pot accepta modul in care acesti ,,proprietari” reactioneaza cand cineva calca pe domeniul public. Pentru ca pana la urma vorbim de niste drepturi ale omului, dreptul de a se simti in siguranta atunci cand paraseste locuinta proprie, dreptul fiecaruia de a avea acces pe spatiul public. Nu e normal ca intr-un oras ce se doreste a fi european, sa existe persoane care isi insusesc bunuri si spatii publice, spatii unde cu totii avem dreptul sa pasim fara a fi amenintati si chiar agresati fizic.

Pe langa aspectul orasului ce lasa de dorit, exista adevarate probleme in ceea ce priveste siguranta cetateanului care chipurile trebuie sa joace dupa cum ii canta vecinul, intrucat nimeni nu ia masuri, se merge pe principiul : ,, NU SUBESTIMA NICIODATA PUTEREA PROSTILOR ORGANIZATI IN GRUPURI MARI! ” George Carlin . Sper din inima ca aceasta situatie sa se schimbe si ca primaria sa actioneze conform legii.

Iancu Mariana