Papa în Iași, sentimente de nedescris

Istoria se scrie cu oameni. Și oamenii își scriu amintiri pe care le întipăresc pentru totdeauna în rama prețioasă a sufletului. Vizita Sfântului Părinte Francisc în România restabilește topul momentelor pe care le-am trăit în viață și se clasează fără îndoială pe locul 1.

Am fost la Iași împreună cu alte mii de băcăuani și l-am văzut pe Papa la o distanță de trei metri. Inexplicabil e ceea am simțit. Veți spune că exagerez dar acest OM chiar are ceva special. După o zi în care grindina, norii și două ploi torențiale păreau să strice bucuria sărbătorii, la apariția Sfântului Părinte pe bulevardul principal, soarele s-a arătat. Cu picioarele și hainele ude, ne-am bucurat și am aclamat prezența acestui model pentru ceilalți lideri.

Rareori oamenii se adună în număr atât de mare pentru sărbători. Țara noastră a văzut în ultimii ani adunări mari de oameni pentru proteste. Pe 1 iunie, la Iași, s-a uitat de nemulțumiri, de supărări, de politică sau economie. Pe 1 iunie am fost cu toții OAMENI!

Mulțumim, Papa Francisc! Ne angajăm să trăim timp îndelungat cu imaginea Sanctității Tale în mijlocul nostru!

Ana Roca