Parcari ocupate abuziv

Ca tot ati atins subiectul delicat legat de lipsa locurilor de parcare si problemele care deriva de aici, va semnalez o situatie care cred ca exista in mai toate parcarile din Bacau. In spatele blocului nr. 44 de pe strada Razboieni, este amenajata o parcare interioara, care ar trebui sa serveasca nevoilor proprietarilor de aici.

Ei bine, unul din putinele locuri de parcare este ocupat de multa vreme de o dubita portocalie, care, chiar a luat foc la un moment dat, punând in pericol restul masinilor aflate in vecinatate. Stau si ma intreb daca nu cumva, masina respectiva trebuie sa fie ridicata, inlaturata de acolo, iar locul de parcare sa poata fi folosit de soferii care au intr-adevar nevoie de el.

Repet, astfel de situatii sunt foarte multe la nivelul municipiului Bacau, insa, exemplul de fata mi-a fost la indemâna. Imi aduc aminte ca la un moment dat se demarase o actiune de ridicare a rablelor din oras, insa, nu cunosc din ce motive, Politia Locala a incetat aceasta activitate.

Nu se poate ca cineva sa ocupe in mod abuziv un loc de parcare, tinându-l ocupat cu masini scoase din uz.

Daca proprietarii nu isi strâng rablele de pe domeniul public, cred ca municipalitatea poate gasi pârghiile necesare ca sa le ridice si sa le depoziteze in afara orasului, poate chiar sa le duca la fier vechi.

Cum ati relatat si dumneavoastra, in Bacau sunt aproximativ 45.000 de autoturisme si mult prea putine parcari. Daca si pe acestea le blocam cu masini abandonate de proprietari, unde vom ajunge?

Emil Oana