Pe apa sâmbetei se duc banii nostri

bacaul vorbeste

Am vazut si am scris despre multe defectiuni care se produc pe diferite retele de distributie a apei potabile, a celei calde a aburului pentru incalzire. Se mai strica, ar zice un cetatean impaciuitor, chiar intelegator, cum, de multe ori afirma si cei care gestioneaza asemenea retele.

Dar ce se intâmpla de doua saptamâni, in fata unui market aflat la intersectia strazilor Miorita cu Logofat Tautu, pare de domeniul absurdului. In acea zona se lucreaza de mai mult timp la montarea unor noi conducte pentru alimentarea cu apa.

S-a lucrat repede, s-a lucrat curat, numai ca doar dupa o saptamâna de la finalizarea lucrarilor, apa a inceput sa tâsneasca din acele santuri. Si curge incontinuu de peste doua saptamâni. Nimeni nu s-a sesizat, nimeni, nici chiar cei de la marketul in fata caruia se petrece aceasta anomalia, nu a luat atitudine, nu a reclamat. Apa a invadat trotuarul, a stricat strada, curge, acum, pe strada Logofat Tautu si se duce aiurea, in pamânt.

Trec pe acolo mii de oameni zilnic, trec si constructorii, insa nu s-a luat nicio masura. O fi vreo nazdravanie a unui Dorel, s-o fi spart conducta noua, curge din cea veche, nimeni nu stie. Cert este ca mii de metri cubi de apa curg, se scurg. Pe banii cui? Oamenii spun ca pe banii lor.