Pericolul din canalizari

Bacaul vorbeste GUNOI CANALIZARE 2Nu stiu exact cine se ocupa de intretinerea canalizarilor din oras, insa, eu ma confrunt cu o situatie speciala pe strada mea. Problema mea este legata de furtul capacelor de canalizare si de neinlocuirea acestora. O astfel de capcana pentru copii cât si pentru adulti este pe strada Avram Iancu din municipiul Bacau, peste drum de frizeria de la gara.

O gura de canal se casca periculos pe spatiul verde, iar in lipsa unui capac care sa ne confere o minima siguranta, oamenii au aruncat tot felul de gunoaie pâna când haul aproape ca s-a umplut cu resturi menajere. Eu imi scot zilnic câinele la plimbare, iar bietul animal chiar a cazut de vreo doua ori in gura de canal la care fac referire.

Animalul s-a dus dupa miros si a cazut in gunoi, noroc ca m-am putut apleca sa-l scot. Dincolo de aceste episoade neplacute, cei mai expusi riscului de a cadea in canal si a se accidenta ramân copiii.

Inteleg ca se tot fura capacele de canal, insa, pâna la inlocuirea acestora cred ca aceste capcane pot fi acoperite cu niste placi de beton cum am mai vazut ca se practica prin oras.

Haideti sa nu asteptam sa se intâmple vreo nenorocire, iar factorii in drept sa se ocupe cât mai curând de aceasta problema.

Crina Munteanu