Pe strada Ana Ipătescu din Bacău se află un loc de joacă pentru copii care pune mari probleme de siguranță. Situat, mai exact, în spatele blocului nr. 1 de strada Florilor, cu ieșire în strada Ana Ipătescu, locul de joacă amenajat între blocuri rezolvă parțial nevoile copiilor din zonă, e mai bun decât nimic.

Cunosc faptul că s-a dus multă muncă de lămurire cu reprezentanții primăriei pentru amplasarea unui stâlp de iluminat acolo, s-a cerut de nenumărate ori să mai treacă prin zonă câte o patrulă de siguranță publică pentru că seara se adună fel și fel de tineri cu obiceiuri dubioase și încă se mai fac intervenții pentru acest loc de joacă. Ce mă deranjează pe mine în mod deosebit este faptul că toboganul mare este nefuncțional.

Niște tineri au spart într-o noapte partea terminală a toboganului, sărind în ea. Bucata de plastic la care fac referire poate fi schimbată fără probleme, însă după numeroase intervenții făcute pe la Direcția de Spații Publice încă nu s-a mișcat nimic în acest sens. Reprezentanții serviciului respectiv cunosc situația din zonă, pentru că au blocat accesul în tobogan, montând niște bare de lemn la gura de intrare.

Pentru copii, acest lucru nu este suficient, pentru că inventivi cum sunt, se urcă dinspre spărtură în tobogan, iar când coboară se taie și își prind picioarele în plasticul rupt al toboganului. Am zis să vă semnalez și dumneavoastră acest aspect, poate s-or mișca mai repede cei cărora le revine sarcina întreținerii locurilor de joacă.

Didi Doboș