Piata Centrala a Bacaului

Sunt un cetatean ce locuieste de 30 de ani in incinta unui bloc de la Piata Centrala Bacau. Din pacate voi fi nevoit a nu imi da numele deoarece doresc sa semnalez despre situatia din piata cat si despre cetatenii de etnie rroma ce fac legile nescrise in Piata Centrala.

Este adevarat, presa bacauana cat si ziarul Desteptarea a semnalat de multe ori scandalurile ivite intre adevaratii producatori si “producatorii” rromi, despre faimoasele interventii ale Jandarmilor, ce din momentul in care isi incheie misiunile totul revine la normal (adica nimic nu se schimba in bine)… despre vanzarile nestingherite de tigari netimbrate, telefoane furate, despre Autoritatile Locale care atunci cand isi aduc aminte, mai dau si ei un raid in piata pentru a da bine la ziar…

In plus, in special de cativa ani, pentru locatarii blocurilor adiacente, fara a exagera… dar a pleca si a veni acasa a devenit un cosmar.

Ceea ce pot nota este ca in ultimii ani semnele de circulatie pe intreg perimetrul pietii au fost schimbate de nenumarate ori (si bineinteles ca NU sunt respectate de nimeni).

In plus, nu conteaza daca sunt orele diminetii, pranz, seara, sambata sau duminica… este o aglomeratie de nedescris. In plus, sunt masini (dube) de ani de zile, ce sunt stationate fix in fata semnelor de circulatie ce te atentioneaza ca este interzis sa opresti, dar care efectiv nu mai au roti sau sunt dezumflate, si care sunt folosite pe post de magazii (asta bineinteles fara a plati la nimeni in mod oficial o chirie sau impozit).

Mai mult, aceste masini sunt amplasate in locuri unde intradevar incurca accesul….de exemplu : o duba alba BC 17 ARY, ce este in laterala Vivariului langa magazinul “IOSCA” si care este de minim 2 ani acolo (se poate dovedi cu poze), fara ca nimeni sa o “vada”, iar cand am mentionat acest lucru Politiei Locale, primul lucru ce au stiut sa intrebe este cine esti, sa arati actele si in ce calitate faci reclamatia.

Vi se pare o atitudine corecta ? Chiar va rog sa verificati acest aspect, deoarece a devenit mai mult ca revoltator.

Nu continuu mai mult, deoarece ar fi de sesizat in fiecare zi a saptamanii, a lunii si a anului despre neregulile din Piata Centrala, doar ca dorim ca noi riveranii, sa nu ne mai simtim niste intrusi pentru a ne duce la casele noastre, nu mai avem locuri de parcare pentru masini si mai ales ca, mai poti avea supriza neplacuta de a fi injurat (uneori chiar si mai mult), atunci cand lumea isi descarca sau incarca marfurile in/din mijlocul drumului si nu se poate trece si alte 100 de situatii de acest gen.

Am dori ca Politia Locala sa fie mai vigilenta in acest sens, si sa actioneze pentru binele celor care locuiesc acolo, care isi platesc impozitele, si care ar dori sa se simta putin protejati.

Va multumesc