Politia, cetatenii si gunoiul

Stiu pe cineva care chiar a sesizat Politia Primariei in legatura cu o situatie de genul celei relatat de reporterul ziarului (“Un oras curat sau curatat”) pe strada Bucegi.

Dupa doua zile i-a batut politia Primariei la usa si a intrebat-o pe femeie daca nu are altceva mai bun de facut decât sa “stea cocotata pe geam toata ziua si sa urmareasca oamenii care umbla prin gunoaie”.

Dupa ce a fost atentionat ca nu adopta o atitudine demna de functia pe care o detine datorita noua, a cetatenilor oraaului, agentul ar fi venit cu scuza clasica: “Nu avem ce sa le facem”.

Acum intreb si eu aici (ca in alta parte nu stiu unde m-as putea face auzit): daca Politia nu le poate face nimic celor care imprastie gunoiul pe care noi incercam sa il colectam selectiv, atât cât ne permite infrastructura, atunci cine sa le faca? Si ce facem? Ii lasam in pace sa faca mizerie in continuare?

E mai usor sa stai cu mâinile in buzunar si sa mai tipi din când in când la un biciclist care merge pe trotuar (aluia cica ai avea ce sa-i faci), când vine vorba de cei carora nu ai ce sa le faci intorci spatele si te faci ca nu vezi, iar la sfârsitul lunii vine salariul pe card. Dar nu se gândeste ca banii de pe cardul lui provin din taxele si impozitele pe care le platim noi tocmai pentru a avea un oras curat, sigur si civilizat.

Alexandru