Premiera bacauana: tevi de gaze naturale trase pe fatada blocului

Bacaul vorbeste GAZE EXTERIORDe ceva vreme am observat ca in Bacau, pe strada Carpati, a aparut o noua moda in materie de estetica. Mai exact, am vazut ca centralistii si-au facut racordurile la gaze naturale pe fatada blocurilor. La prima vedere este clar ca din punct de vedere estetic nu da bine.

Apoi m-am gândit ca o tine de siguranta locatarilor daca si-au tras tevile pe fata blocurilor, evitând astfel acumularile de gaze si o explozie de genul Martir Horea.

Pe urma m-am gândit ca nu se poate ca cineva sa faca de capul lui astfel de modificari fara a mai fi implicati si alti factori, respectiv, asociatia de proprietari si proiectantul. Asa ca m-am interesat si eu la un amic care lucreaza in domeniu si surpriza!!!

Cica n-ar fi ilegal sa-ti tragi tevile de gaze naturale pe exteriorul blocului si ca raspunzator de elementele de siguranta ar fi chiar proiectantul. Asa ca sa nu va mirati dragi bacauani, daca in curând vor recurge si altii la astfel de practici.

Ma gândesc totusi ca in conditiile in care toata lumea vrea sa ascunda cablurile de telefonie, internet si televiziune, vin altii cu o noua viziune in materie de proiectare si scot tevile de gaze naturale pe fatada blocurilor.

Si daca tot se practica, poate le dam idei si celor de la Thermoenergy sa-si scoata tevile in exteriorul blocurilor, pe fatada, ca sa nu mai fim nevoiti sa platim conductele care ne traverseaza apartamentele.

Iulian Arvinte