Protest fata de conditiile din adapostul de maidanezi din Onesti

La începutul lunii noiembrie, o echipa Vier Pfoten a vizitat adapostul public de câini de la Onesti, unde a descoperit nenumarate nereguli: animale nesterilizate tinute împreuna, conditii mizere pentru câini, lipsa tratamentului medical pentru animalele bolnave si zone de adapostire total insuficiente.

„Am fost solicitati de un responsabil din primarie sa începem un proiect de sterilizare a câinilor fara stapân la Onesti, astfel ca am venit sa constatam care e situatia. La adapost am gasit mizerie, câini înfometati, câini bolnavi, unii chiar muribunzi. Iar asta în ciuda faptului ca primarul ne-a asigurat ca animalele sunt separate pe sexe.

În ciuda apelului oficial trimis în urma cu o luna Primariei Onesti pentru întocmirea si aplicarea unui plan de reabilitare a adapostului public, Vier Pfoten nu a primit niciun raspuns. Vier Pfoten protesteaza public fata de aceasta situatie si solicita Politiei si ANSVSA sa faca verificari pentru a constata încalcarile grave ale legii pentru protectia animalelor a adapostul public din Onesti.