Îmi plac oamenii cu inițiativă, oamenii gospodari, cu bun gust. Și spun asta pornind de la exemplul unui băcăuan care locuiește pe strada Bucovinei, dacă nu mă înșel, la blocul nr. 4. Pașii m-au purtat întâmplător pe această străduță, ascunsă cumva privirilor indiscrete ale băcăuanilor de teapa mea.

Și ca să înțelegeți unde bat, ei bine, vă spun că la parterul blocului cu pricina, un locatar și-a ornat balustrada de la ieșirea din balcon cu replicele a patru roți de căruță, de car cu boi, de ce-or fi ele. Dacă ar fi fost să fac din prima legătura cu numele străzii, aș fi spus că omul este mare iubitor al tradițiilor bucovinene (strada numindu-se „Bucovinei”), însă, primul impact vizual a făcut să răsune în mintea mea „Wild, Wild West!”.

Parcă văzusem o imagine desprinsă de pe platourile americane pregătite pentru vreun western. Poate merg prea departe cu imaginația, însă, puțină visare n-a dăunat nimănui. Mi-a plăcut însă că omul nu a exagerat cu nimic, iar culorile alese se integrează perfect în peisajul autohton. Am trecut mai departe, spre Hostel Holland, cu zâmbetul pe buze pentru că mi-a fost dat să văd ceva frumos. Că de kitsch-uri sunt sătul!

Aron Drobotă