Razboiul turcilor de pe Stefan cel Mare?!

bacaul vorbeste stefan cel mare (3)

In zona Stefan cel Mare, nu departe de Arena Mall, unde ajunge toata lumea de fite si nu numai, exista un loc ce pare a fi parasit, uitat de lume, de autoritati, de toti…

Zona este mascata cumva de cladirea rosie, caramizie, care a fost ridicata de câtiva ani. O parte din teren posibil sa fie a unui privat, judecând dupa anuntul de vânzare postat pe un stâlp. Dar, chiar si asa, nu cred ca-l poate lasa oricum, in paragina, ca si cum pe acolo ar fi trecut turcii, iar crestinii au pârjolit totul, au otravit fântânile s.a.m.d.. Ma rog.

Dar, daca depasim portiunea asta „privata”, putem observa ca nici zona care apartine municipalitatii nu este tocmai ok. Va spun, parca ar fi parasita. Este o alee care duce de la bulevard spre blocurile turn cu spatii comerciale la parter, ei bine, acea straduta e…ca dupa razboi. La fel si scarile din capatul aleii arata de parca ar fi trecut cu tancul peste ele.

Plus ca in mijlocul lor troneaza falnic buruieni de peste juma’ de metru. La o aruncatura de bat, dupa ce treci de cladire, totul arata ca-n Neckermann, cu pavele faine, curat, ingrijit. Numai in zona despre care v-am vorbit e dezastru. Ma intreb cum de aici nu s-a facut mai nimc daca prin zona tot s-a lucrat (vreo câtiva ani buni) la reabilitarea cu fonduri europene a strazii Stefan cel Mare?

Cum de parcarea care vine mult inspre blocuri (deci nu ar avea legatura cu banii din proiectul european) este perfecta, iar in perimetrul despre care am facut vorbire NU? Cum de comerciantii nu au facut „gât” ca nu le vin clientii pentru ca zona e urâta, neamenajata? Acolo, am gasit o cofetarie superdraguta. Cum, cum, cum?

Stefania Prisecaru