Referendum pentru parcări și locuri de joacă?

Am auzit zilele trecute de la un amic că primarul ar dori să supună spre dezbatere băcăuanilor problema extinderii parcărilor auto sau a locurilor de joacă pentru copii. Pe de o parte, deținătorii de mașini reclamă mereu că nu au unde să-și parcheze autoturismele, iar pe de altă parte, părinții sunt nemulțumiți de faptul că spațiile de joacă pentru copii sunt insuficiente.

Eu personal aș opta pentru ambele proiecte. Sunt părinte, dar și șofer în același timp, așa că înțeleg perfect ambele probleme. Și la fel de bine cred că există și soluții pentru aceste cerințe. De exemplu, deunăzi am ajuns în părculețul de pe strada George Apostu, cred că așa se cheamă, cel aflat în spatele la “Spicul” să zic, ca nu cumva să fac reclamă la alte baruri sau magazine din zonă.

Era după-amiază, iar în leagănele cu arcuri și în scrânciobe se aflau doi tineri la vreo 19-20 de ani, cu câte o sticlă în mână, care “testau” rezistența leagănelor. Privirea mi-a căzut apoi pe covorul cauciucat din zona locului de joacă, rupt în mai multe locuri. Asta este doar o observație pentru cine are ochi de citit, însă, ceea ce vroiam eu subliniez legat de zona aceasta este că spațiul destinat relaxării/jocului poate fi extins fără probleme.

Bine, o să spuneți că lipsa locurilor de joacă este resimțită acut în alte cartiere ale orașului, că zona centrală este îmbătrânită și nu prea locuiesc acolo familii tinere. Soluții sunt și în ceea ce privește locurile de parcare și sunt convins că primăria le-a și identificat prin intermediul aparatului propriu.

Dar aș putea să-i provoc aici pe băcăuani să spună în ce zone s-ar mai putea amenaja locuri de parcare, ca să putem veni în întâmpinarea autorităților. Poate că așa, banii folosiți pentru organizarea referendumului vor fi direcționați către alte proiecte constructive. E posibil ca faza cu referendumul să fie doar un zvon, însă, nici nu-i exclus!

Andi Croitoru