Reguli rutiere doar pentru posesorii de permis

Buna ziua!
Sunt nevoit sa folosesc masina in fiecare zi. Fie ca lucrez sau ma deplasez la locul de munca, devin un participant la trafic si constat ca in ultima perioada traficul din Mun.Bacau a devenit unul greu. Avem de aface cu taximetriti indisciplinati in trafic ce au impresia ca practicand meseria li se cuvine sa ii lipseasca pe altii de prioritate iar ataestatul de taximetrist e precum ingerul pazitor. In ultima perioada acesti taximetristi au inceput sa devina cea mai mica problema pentru participantii la trafic, problema cea mai mare fiind biciclistii, pietonii si unele specii de soferi ce refuza sa devina pe cale de disparitie.
De curand am avut ocazia sa observ un posesor de BMW ce a reusit sa faca din doua benzi,trei mai mici, atat la intrare in sensul giratoriu dar si in acesta. O experienta neplacuta am avut-o inclusiv cu un posesor de smart ce refuza sa creada in existenta semnalizarilor sau in teoria acordarii de prioritate, mai ales la schimbarea benzilor.
Biciclistii sunt o alta specie periculoasa. Acestia au intotdeauna drepturi in trafic si niciodata obligatii. Creaza un real pericol prin depasirile pe partea dreapta cand circula pe strada in loc sa foloseasca pistele special amenajate. Curand am vazut unul intrand in intersectie in timp ce avea rosu pentru directia de mers. Refuza sa poarte veste reflectorizante sau insemne ce ii fac vizibili in conditii nefavorabile, mai ales pe timp de noapte. Nu vreau sa uit de pietoni ce au impresia ca li se cuvin sa traverseze pe unde vor, inclusiv unde nu sunt marcaje sau indicatoare de treceri de pietoni. Problema si mai mare este ca o fac cu un tupeu incredibil, fortand conducatorii auto cu drept de circulatie sa opreasca.
Problema la care vreau sa ajung este ca politia insista sa sanctioneze doar posesorii de perimis fara sa ia masuri si asupra celorlalti. Amenzile au dublu scop, sanctionator si educativ. Partea sanctionatoare este suma de bani ce trebuie platitia. Partea educativa isi indeplineste scopul in momentul in care acea persoana are de aface cu plata sumei de bani si implicit prin constientizarea efectelor faptelor savarsite mai ales asupra bugetului personal.

Cetatean al Bacaului