Rugăminte

Vreau să cer public actualei conduceri a orașului nostru, un oraș la care eu țin foarte mult, în care m-am născut și de care sunt foarte mândru, să construiască o primărie nouă unde noi, cetățenii, să putem să ne ducem acolo pentru a ne rezolva toate problemele. Serviciul cu publicul este undeva la fosta Stare Civilă, e frumos acolo, nu zic nu, dar dacă ai o altă cerere, ești trimis apoi tot la primărie, unde ai ceva de mers într-acolo. Dacă vrei să depui dosar pentru ajutorul de căldură, ți se spune să te duci undeva pe la Piața Centrală, că și acolo sunt birouri ale primăriei.

Apoi, dacă vrei să-ți plătești impozitul, ca un om responsabil ce ești, trebuie să mergi tocmai spre gară, pe strada Vasile Alecsandri, în capăt. Dacă are loc vreo ședință publică de consiliu local, la care putem participa și noi, trebuie să de duci, hăt, tocmai la Centrul de Afaceri de la marginea municipiului. Nu e normal să fim plimbați așa pe drumuri! Dacă mergi în orice comună din județ, vezi că majoritatea lor au clădiri noi, frumoase, spațioase în care funcționează primăria. Toată primăria, cu toate serviciile ei! Acolo de ce s-a putut? Noi de ce nu putem avea o primărie în care să mergem să putem rezolva, repet, în același loc, nevoile pe care le avem.

Eu zic, sincer, că Bacăul trebuie să aibă o primărie nouă, modernă, frumoasă, care să fie emblema orașului peste timp. O clădire construită de la zero, în care să fie integrate toate birourile la care putem apela toți, facil, ușor și rapid. Poate că cei în drept s-o facă sunt atenți și la acest lucru. Sunt idei, dorințe, care vin din partea noastră, a unor cetățeni simpli ai acestei urbe.

Ioan Adumitroaiei