Sa-i invatam pe bacauani curatenia

Se stie ca omul este strângator, insa unii se pare ca nu au limite. Locuiesc pe Aleea Ghioceilor din municipiul Bacau si vreau sa trag un semnal de alarma cu privire la mizeria din jurul blocului nr. 1.

Unul dintre locatari a tot adunat pe spatiul verde mai multe obiecte de mobilier vechi si materiale de constructii, care s-au degradat in timp. Materialele textile au putrezit de la umezeala si miroase ingrozitor, iar aspectul estetic lasa de dorit. Mi-ar fi placut sa vad in locul acestor gramezi de gunoaie (ca nu le pot numi altfel) flori si banci unde sa se relaxeze locatarii si sa se joace copiii.

Ce-i drept, multi se refugiaza in parculetul din fata Clubului pensionarilor. N-ar strica sa fim mai gospodari si mai responsabili.

Spun asta pentru ca astfel de obiecte depozitate haotic nu fac altceva decât sa atraga sobolani si alte animale ale strazii. Pe timpul verii, astfel de mizerii sunt acoperite de terasele cu vita de vie de lânga bloc, care umbresc si tin umezeala, insa, odata cu sezonul rece ramân scheletele desfrunzite ale copacilor si arbustilor, iar toata urâtenia iese la suprafata. Haideti sa traim intr-un mediu curat! Haideti sa facem curat pentru noi!

Dragos Vulpescu